Et bæredygtigt iværksættereventyr fra Thy

Et bæredygtigt iværksættereventyr fra Thy

THISTED: Studenterhuen var knapt nok sat på før Sune Munkholm Larsen og Magnus Ording søsatte deres virksomhed, Just Bamboo.

Det var i sommeren ’21, og da var de bare 20 år gamle.

For Sune og Magnus var idéen om at starte egen virksomhed ikke helt ny.

Faktisk havde de to, længe gerne villet starte noget op selv.

Og i deres søgen efter gode ideer, fik de øjnene op for, hvor fedt et produkt bambus var.

Så bambus blev det, og Just Bamboo blev en realitet. I dag sælger de to unge iværksættere alverdens bambusprodukter; lige fra køkkengrej til tandbørster og computerholdere fra deres lager i Thisted.

Lokal støtte og rådgivning

Sune og Magnus er enige om, at de har haft en stejl læringskurve med opstarten af egen virksomhed.

Og de er taknemmelige for al den støtte og hjælp de har fået.

Allerede før oprettelsen af deres firma tog de på opfordring fra Magnus’ far, kontakt til Thy Erhvervsforum, som hurtigt blev en tæt sparringspartner.

- Thy Erhvervsforum var meget imødekommende og tog imod os med åbne arme. De var gode til at vurdere vores mange idéer og hjalp os hele tiden i gang med næste skridt. De hjalp desuden med at give os et realistisk billede af, hvad der kunne lade sig gøre, og hvad der ikke kunne, siger Sune Munkholm Larsen fra JustBamboo.

- Det var ret bredt, hvad vi kunne få hjælp til. De hjalp os med at finde en revisor, vi lånte mødelokaler og fik udvidet vores netværk. Men den største hjælp var nærmest, at vi vidste, vi altid kunne ringe til dem, og at de stod klar til at hjælpe, siger Magnus Ording.

I Thy Erhvervsforum er de glade for at kunne dele ud af deres viden og hjælpe nogle unge iværksættere godt på vej.

- Det er fedt at hjælpe unge iværksættere som Sune og Magnus, der brænder for det, de laver, og som er utroligt motiverede. Deres motivation skinnede igennem fra starten af, siger Per Kristensen, der er erhvervskonsulent hos Thy Erhvervsforum.

Støtter bambusplantning

Hos Just Bamboo er det ikke kun materialet, der er bæredygtigt.

Ambitionerne rækker højere end det. Igennem et samarbejde med en Colombiansk bambusplantage støtter de også plantning af ny bambus. Så for hvert solgt produkt doneres en procentdel til bambusplantagen.

De gode idéer er der mange af, og det er ikke så lidt endda, de to unge thyboer har nået i en alder af 21.

Men hvad så nu?

Også plads til andet

De første 8-9 måneder arbejdede Sune og Magnus fuld tid i virksomheden, men efterhånden som de begge har fået andre interesser også, så er de droslet lidt ned.

Virksomheden kører godt, men vi udvikler ikke helt så intenst som i starten, siger de.

De unge iværksættere er enige om, at Just Bamboo skal leve længe endnu, men de er også enige om, at de har mange drømme, der skal udleves sideløbende. Måske i Thisted, måske et helt andet sted i verden.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.